Arụ ọrụ nke metallographic electrolytic corrosion mita

a

Metallographic electrolytic corrosion mita bụ ụdị ngwá ọrụ eji maka elu ọgwụgwọ na chọpụtara metal samples, nke ọtụtụ-eji na ihe sayensị, metallurgy na metal nhazi.Akwụkwọ a ga-ewebata ojiji nke metallographic electrolytic corrosion mita.

Nzọụkwụ nke metallographic electrolytic corrosion mita bụ ndị a:

Nzọụkwụ 1: kwadebe sample.

Nkwadebe nke ihe nlele ígwè a ga-ahụ na nha kwesịrị ekwesị na-achọkarị ịcha, polishing na ihicha iji hụ na njedebe elu na ịdị ọcha.

Nzọụkwụ 2: Họrọ electrolyte kwesịrị ekwesị.Họrọ electrolyte kwesịrị ekwesị dị ka ihe onwunwe na nleba anya chọrọ nke ihe nlele ahụ.Electrolytes ndị a na-ejikarị gụnyere acidic electrolyte (dị ka sulfuric acid, hydrochloric acid, wdg) na alkaline electrolyte (dị ka sodium hydroxide ngwọta, wdg).

Kwụpụ 3: Dabere na njirimara nke ihe igwe na ihe nleba anya, njupụta dị ugbu a, voltaji na oge corrosion na-edozi nke ọma.
Nhọrọ nke parampat ndị a kwesịrị ka emeziwanye ya dabere na ahụmịhe na nsonaazụ ule n'ezie.

Nzọụkwụ 4: Bido usoro corrosion.Tinye ihe nlele ahụ n'ime cell electrolytic, hụ na ihe nlele ahụ dị na kọntaktị zuru oke na electrolyte, ma jikọọ ọkụ ọkụ ka ịmalite ugbu a.

Nzọụkwụ 5: Nyochaa usoro corrosion.Lelee mgbanwe n'elu ihe nlele ahụ, na-emekarị n'okpuru microscope.Dị ka mkpa si dị, a pụrụ ime ọtụtụ corrosion na nleba anya ruo mgbe enwetara microstructure na-eju afọ.

Kwụpụ 6: Kwụsị corrosion na nlele dị ọcha.Mgbe a hụrụ microstructure na-eju afọ, a kwụsịrị ugbu a, a na-ewepụ ihe nlele ahụ na electrolyzer ma kpochaa nke ọma iji wepụ ihe ndị fọdụrụ na electrolyte na corrosion ngwaahịa.

Na nkenke, metallographic electrolytic corrosion mita bụ ngwá ọrụ nyocha ihe dị mkpa, nke nwere ike ịhụ ma nyochaa microstructure nke ihe atụ ígwè site na itching elu.Ụkpụrụ ziri ezi na usoro eji eme ihe ziri ezi nwere ike hụ na izi ezi na ntụkwasị obi nke nsonaazụ corrosion, ma nye nkwado siri ike maka nyocha na mpaghara sayensị ihe na nhazi ígwè.


Oge nzipu: Mar-04-2024